English

Waarom kies je voor Krav Maga Hybrid?

Omdat KMH het enige relevante zelfverdedigingssysteem is. Jazeker, dat durven wij te beweren ... ons systeem steekt met kop en schouder boven de traditionele Krav Maga systemen uit.

Krav Maga Hybrid traint, uiteraard, facetten uit het de traditionele KM systeem, alleen hebben wij dat doorontwikkeld naar de maatstaven van deze tijd. En daarbij hebben we gekeken naar systemen die er werkelijk toe doen, die zich bewezen hebben:

• Panantukan (dirty boxing). Hier lees je meer over Pilipino boksen.

Eskrima mes- en stokvechten (je leert zowel de aanvallende- als de verdedigende zijde van het gevecht met wapens)

• Krabi Krabon (hieruit is later het Thaiboksen onstaan)

• Defence Lab (check ook deze site)

Krav Maga Hybrid is, zoals de naam al zegt, een hybride systeem. Waar het traditionele Krav Maga boksen en/of kickboksen als basis gebruikt hebben wij begrepen dat je er met ringsporten niet komt, zou de nood aan de man komen. Tijdens onze reguliere trainingen bekwamen we ons daarom onder meer in Pilipino Martial Arts (FMA), Muay Boran en Defence Lab. FMA - een systeem dat van stok-, mes- en ongewapend vechten (ook Panantukan of dirty boxing genoemd) een eenheid heeft gemaakt - vormt de basis van Krav Maga Hybrid. Het maakt het totale systeem gemakkelijk om aan te leren.

Panantukan of dirty boxing is een close-combat gevechtssysteem en is ook bekend als "straat boksen", "pangamot" en "total fight". Alleen de wetten van de straat gelden en dat betekent dat er helemaal geen regels zijn: alles is toegestaan. Het is een gevechtssysteem dat gericht is op maximale efficiëntie. In tegenstelling tot het "normale" competitief boksen en kickboksen, gebruikt men in het Dirty Boxing het hele lichaam als wapen. Het is realistisch, hard, snel en effectief. Dirty Boxing is tevens een fantastische aanvulling op alle andere vechtkunsten.

Filipino Martial Arts is een integraal onderdeel van Krav Maga Hybrid