English

Krav Maga Hybrid

the evolution of traditional, sportsbased Krav Maga
Krav Maga Hybrid (KMH) is geen nieuwe vechtsport, maar een dynamische vorm van zelfverdediging die speciaal ontwikkeld is voor de straat. Speciaal voor jou!
KMH is een product van jarenlang onderzoek, experimenteren, trainen en testen wat wel en niet werkt.
Ons uitgangspunt: wat niet werkt, wordt niet getraind. Efficiëntie en doelmatigheid staan voorop. Alleen op deze manier kunnen wij jou de kwaliteit garanderen waar moderne zelfverdediging aan moet voldoen.

Kiezen voor Krav Maga Hybrid betekent:

• je traint vanaf les één al het volledige systeem

• er zijn geen verplichte examens die toegang geven tot de 'gevorderden' stof

• we trainen in kleine groepen voor een optimale instructie

• onze trainingsmethode garandeert dat je na 3 maanden al een 'advanced student' kunt zijn, vergelijkbaar met P4 in de andere systemen waar je ruim 2 jaar over doet

div.panel-body(style="background-color: #030303;")

Krav Maga Hybrid (KMH) is een effectief vecht- en zelfverdedigingssysteem, voor Iedereen toegankelijk. Wij zijn niet commercieel en werken daarom niet met rangen of met verplichte examens.

Wel bieden wij technische trainingen, drill-training en echte reality checks aan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om binnen en buiten zijn comfort-zone te trainen en zo zijn of haar niveau te bepalen.

Wij verzorgen trainingen voor zowel particulieren als bedrijven (overheid & beveiligingsinstellingen etc.)

KMH is een speciaal voor de straat ontwikkelde vorm van zelfverdediging die alle aspecten daarvan covered, variërend van berovingen, intimidatie in alle verschijningsvormen, geweldadige aanvallen 'vanuit het niets', terreuracties, gewapend geweld, groepsaanvallen, etc.

Krav Maga Hybrid is onze unieke keuze op het gebied van zelfverdedigingsystemen, gebaseerd op Filipino Martial Arts, Defence Lab, traditioneel Krav Maga en andere relevante straat gerelateerde systemen.

KMH is een doorontwikkeling van de traditionele Krav Maga systemen; the evolution of traditional Krav Maga.

Enkele kenmerken:

1. KMH combineert de beste elementen van verschillende gevechtssystemen met de Israëlische mentaliteit: “Dit is het probleem – dat is de oplossing”

2. Geen enkele techniek is afhankelijk van geslacht, postuur of kracht. Alle technieken moeten altijd toepasbaar zijn voor iedereen, ongeacht een eventueel fysiek nadeel.

3. Het belang van preventieve aanvallen uit zelfverdediging erkent dat actie altijd beter is dan reactie. KMH is geen verdedigend maar een aanvallend systeem

​4. Waar traditioneel Krav Maga leunt op sportieve gevechtstechnieken uit het (kick-)boksen, MMA e.d. bestaat het fundament van Krav Maga Hybrid louter uit oorlogsgerelateerde gevechtssystemen.

De straat trekt zich helaas weinig aan van sportieve regelgeving ter voorkoming van blessures.

5. Waar 'multiple opponent trainingen' in traditioneel Krav Maga sporadische exotische uitjes zijn is het in de KMH-les basis; elke techniek wordt in dezelfde les onder de druk van meerdere tegenstanders getraind.

Er zijn 2 reguliere KMH trainingen per week beschikbaar voor iedereen. 

Krav Maga Hybrid is geschikt voor elke leeftijd?

Zeker! Maar omdat de trainingen soms wel wat intens zijn hanteren we een minimum leeftijd van 16 jaar (met toestemming van ouders/voogd o.d.) in verband met blessurepreventie. 

Kan ik ook 1x per week komen trainen?

Krav Maga leren vraagt inzet, toewijding, discipline en meer. Het is niet een invulling van een leeg uurtje dat we nog ergens in de agenda hadden. Wil je serieus Krav Maga leren en kunnen toepassen dan heb je minimaal 2x per week training nodig. Het lesprogramma is gebaseerd op 2x per week trainen. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en kiezen. Op 1x per week trainen is ons programma niet ingesteld.

Ik heb al tegen 5 man gevochten en daar waren zelfs 2 man bij met een mes, ik heb ze allemaal in prak geslagen. Kan ik bij u komen trainen?

Neen, blijf thuis en zet nog een Rambo film op en bestudeer de Youtube-masters. Wij kunnen je niets meer bijbrengen!

Wanneer kan ik, als beginner, starten?

Altijd. Je traint mee in de groep, krijgt een gevorderde student toegewezen en je leert supersnel. Er is geen beginnersklas, dus je kan direct het hele systeem trainen!

Waarom is dit systeem - Krav Maga Hybrid - zo effectief?

Onze aanpak. We streven naar een snelle progressie. Bij ons bent u een leerling. U komt om iets te leren en het is onze taak om dat op een efficiënte manier aan te pakken. Geen stoere verhalen maar feiten, geen tovenarij en ingestudeerde dansjes maar werkende technieken en concepten. Geen 400 technieken maar een beperkte set, geen tientallen verplichte examens. Alles is toegestaan. Fair play telt op straat niet, je leert de taal van de 'bad-guy'.

Zijn alle KRAV MAGA's hetzelfde?

Nee! KRAV MAGA is geen beschermde term, het betekent gewoon 'close combat' of afgeleide termen uit het Hebreeuws. Efficiëntie en stijl verschillen sterk bij de verschillende clubs.

Waarom zou je dan Krav Maga Hybrid kiezen uit alle stijlen?

Krav Maga Hybrid is een eerlijk, effectief systeem. Geen politiek, niet commercieel, geen hang naar het verleden, geen traditie maar innovatief en altijd op zoek naar het beste.

Hoe fit moet je zijn om aan de training deel te nemen?

Je moet gewoon gezond zijn. Dik of dun, groot of klein, sterk of zwak. Het is allemaal van ondergeschikt belang. Het gaat om de mindset, principes en een beetje techniek.

Wordt ik gedurende de training ook fysiek sterker?

Ja. Absoluut. Jouw sportschool abonnement kan weg.

Hoeveel caloriën verbrand ik per training?

Afhankelijk van de training van dat moment; ergens tussen 1 en 1100 kcal / training. Maar is jouw voornaamste doel om af te vallen dan kun je beter Zumba o.i.d. gaan doen. Het is niet onze prioriteit.

Is het ook geschikt voor vrouwen?

Jazeker. Het systeem is niet gebaseerd op kracht en gewicht maar efficiëntie.

Wat voor een uitrusting is vereist?

Zwarte lange broek, zwart T-shirt, kruisbescherming, bitje en MMA handschoenen. Wil je het echt goed doen dan komen er trainingwapens bij.

Ik heb een bril en zonder zie ik weinig. Kan ik trainen?

Ja. Het is een systeem voor iedereen!

Ik ben de vijftig al gepasseerd. Kan ik komen trainen?

Jazeker. Zoals gezegd: Krav Maga Hybrid is een systeem voor iedereen! Check wel eerst even de gezondheid.

Hoe zit dat nou met wapens?

Messen, stokken enzo? Krav Maga Hybrid besteedt veel tijd aan wapens; zowel de aanvallende als de verdedigende kant. Het is zelfs een integraal deel van het systeem. Er is een aparte wapentraining zodat je beter begrijpt waar je mee bezig bent. We oefenen geen fancy truukjes zoals op de meeste plekken.

Proeflessen zijn gratis zeker?

Nee, die kosten €15,=. Daarvoor kom je een keer meetrainen zodat je zoveel mogelijk aspecten meekrjgt van de soort training. Je kan dan een weloverwogen besluit nemen. 

Wanneer zijn die proeftrainingen dan?

Proeftrainingen kunnen altijd ingepast worden. Instappen kan het hele jaar door.

Kan ik ook eens komen kijken?

Mwah, liever niet. We hebben liever dat je gelijk meedoet. Je bent er toch. En je krijgt dan een beter idee van wat er gebeurt.

Welk soort mensen traint Krav Maga Hybrid?

Kantoormensen, ambtenaren, studenten, advocaten, mensen werkzaam in de zorg, politiemensen, huisvrouwen en -mannen, managers, artsen. Iedereen dus die begrijpt dat eigen veiligheid van levensbelang is.

Is er ook een 'full-contact' training?

Als je vol contact wil trainen dan kan dat zeker. Er moet dan wel wat beschermende kleding aangeschaft worden. Je bent er overigens niet toe verplicht.

Hoe ziet een gemiddelde training er uit?

Wij geven geen gemiddelde trainingen maar om je toch een idee te geven: • Functionele warming-up • Techniek, tactiek en strategie training • box-training • scenario training • stress drills • sparring

Is het verplicht aan leveltesten deel te nemen?

Nee. Iedereen leert hetzelfde. Wie dat bevestigd wil zien met een diploma o.i.d. kan getest worden. Maar ... kleurige banden, stickers en patches halen je niet uit de ellende. M.a.w. we zijn hier niet zo levelachtig. Maar als je wil dan kan het.

Waarom vragen jullie geen VOG?

Omdat zo’n bewijs niks zegt, niet kan voorkomen dat een totaal geestelijk gezond mens plots doorslaat en niks zegt over iemand die vroeger ooit eens een fout heeft gemaakt diezelfde fout een 2de keer zal maken. Wij zijn heel goed in het inschatten van onze klanten. De selectieprocedure is simpel en onze opvolging ook. Wie niet (meer) in de groep past komt er niet in of gaat eruit. Zonder discussie. Wie na verloop van tijd met ons systeem begint te werken (m.a.w. de niet-gecertificeerde instructeur gaat spelen als eenoog in het land der blinden) vliegt er onverbiddelijk uit. Geen respect (of te weinig) naar mede-sporters of de instructeur: jouw exit is en feit.

Zijn er verborgen kosten?

Nee. Je betaalt een maandelijkse contributie. Organiseren we speciale workshops - zoals de regelmatige reality-check workshop - dan zijn daar kosten aan verbonden maar je bent vrij om mee te doen.

Zou je de headlines in de media voor waar aannemen, dan bevinden we ons in een tijdgeest van een afnemende bereidheid tot het gebruik van geweld: 'De (gewelds-)criminaliteit is sterk toegenomen,de straten zijn gevaarlijk geworden.'Wij delen dit standpunt niet helemaal. Statistieken laten een daling zien van het aantal incidenten. Wat wel zorgen baart is dat de hoeveelheid en de ernst van het aangebrachte letsel toeneemt.

Veiligheid is dus erg relatief. Een bloedneus is erg vervelend maar je loopt - volgens de statistieken - minder kans die op te lopen. Probleem is wel - ondanks de daling van het aantal geweldsincidenten - dat de ernst van het geweld sterk is toegenomen met verschrikkelijke verwondingen tot gevolg. Niet zelden overlijden mensen na straatgeweld of raken ze invalide.Maar toch: we kunnen best aannemen dat we in een land wonen waar de veiliheid van iedereen in de regel gewaarborgd is.

Waaruit bestaat dan de behoefte aan een zelfverdedigingssysteem als Krav Maga Hybrid System? Die behoefte ontstaat vanzelf. Kom je onverhoopt in een noodweer situatie dan kan geen enkele statistiek je meer van dienst zijn. Treft het jouw op een plek die – statistisch - voor 99,9% veilig is, dan zit je nog voor 100% in de ellende. Je bent dan de zogenaamde uitzondering op de regel. Je zal het nu wel in je eentje moeten oplossen ….

Door het leren van dit zelfverdedigingssysteem kunnen verschillende dingen worden bereikt: (1) Je leert de (on-)mogelijkheden je tegen agressiviteit teweer te stellen. Die kennis verhoogt het zelfvertrouwen. (2) Je voelt je niet meer zo hulpeloos, zou je in een vervelende situatie terecht komen. Door training ontwikkel je een gevoel om agressieve situaties op tijd aan te voelen, zodat je ze kan ontlopen. (3) Door de specifieke wijze waarop Krav Maga Hybrid getraind wordt leer je bliksemsnel situaties te analyseren, op hun waarde te schatten en de juiste beslissingen te nemen. En dat gaat niet alleen op in geweldadige confrontaties, ook in het gewone dagelijks leven doorzie je situaties veel sneller.

Je zou dus kunnen concluderen dat Krav Maga Hybrid training de kwaliteit van leven verhoogt!

Starten met vechtsport of zelfverdediging?

Als je de keuze krijgt tussen vechtsport of zelfverdediging, bijvoorbeeld Krav Maga Hybrid, lijkt het voor de meeste mensen hetzelfde.

Dat is niet het geval. Lees verder en ontdek in het kort wat de verschillen zijn.

Vechtkunst als sport.

De algemeen bekende vechtsporten zijn judo, karate, aikido, jiujitsu, mma, muay thai en (kick)boksen. Elk met weer verschillende stijlen.

Zijn vechtsport technieken niet te gebruiken om jezelf te verdedigen? Jawel, sommige technieken kan je goed toepassen. De opgebouwde vechtmentaliteit en het incasseringsvermogen is verder een pluspunt wat ook een belangrijk onderdeel is van zelfverdediging. Bij deze vechtsporten zijn vooraf vastgestelde regels en afspraken gemaakt. Er is een gecontroleerde omgeving. De mat, octagon of ring. Je hebt één duidelijke tegenstander, van gelijk formaat. Het is competitiegericht. Full- of semi contact. Natuurlijk zijn er verschillen in regels of beperkende technieken per vechtsport, ook wel martial arts genoemd. Na afloop van de partij win of verlies je.

Je bent de beste in je gewichtsklasse of vechtkunst.

Er valt niets te winnen...

Bij zelfverdediging zijn er geen regels of afspraken. De aanval/bedreiging vindt plaats buiten de trainingsruimte (dojo), in een onbekende omgeving of situatie. Vaak met meerdere tegenstanders en soms wisselend wapengebruik. Er is geen puntentelling. Geen sierlijke gevechtskunst of scheidsrechter die er aan te pas komt. Er valt niets te winnen. Je wordt als slachtoffer uitgekozen. Het is geen wedstrijd die stopt na een aantal minuten, ronden of (technisch) knock-out. Gewicht, leeftijd en niveau doen er niet toe. 

Verdedigingssysteem

Bovengenoemde vechtsporten zijn door regels en competitie geen zelfverdediging te noemen. De denkwijze en mentaliteit wordt anders getraind bij zelfverdediging. Aanvallers moeten zo snel mogelijk proportioneel ‘uitgeschakeld’ worden. Zonder gebruik van overmatig geweld. Als het niet anders kan met geweld (noodweer, artikel 41, WvS) jezelf - of anderen - direct in veiligheid brengen. Daarnaast heb je als professional beroepsmatig nog te maken met beroepshouding (denk aan politie, toezichthouders of beveiligers).

Krav Maga Hybrid leert je dit te gebruiken, samen met stoot- en traptechnieken die ook in de vechtsport worden gebruikt. Je wordt voorbereid op alle mogelijke situaties.

Wat heeft jouw voorkeur

Krav Maga Hybrid en vechtsport in het algemeen zorgt voor één van de beste fitness workouts. Daarnaast zal het je fysieke en mentale zelfvertrouwen versterken. Je kan rekening houden met drie onderscheidende kenmerken. Wanneer je graag wilt starten en niet zeker weet waarmee, kijk dan eens naar het volgende:

a• Eenvoudig te leren, functioneel trainen en effectief technieken toepassen.

b• Alleen competitiegericht trainen voor wedstrijden (puntentelling).

c• Vechtkunst beheersen en stijl perfectioneren op uitvoeringsniveau.

Kies voor zelfverdediging (Krav Maga Hybrid) wanneer keuze nummer a• je het meeste aanspreekt. Als je voorkeur bij b• en of c• ligt, kies dan voor een van de vechtsporten.

Je kan natuurlijk ook altijd combineren. 

Jazeker, dat durven wij onomwonden te beweren ... ons systeem steekt met kop en schouder boven de traditionele Krav Maga systemen uit.

Krav Maga Hybrid traint, uiteraard, facetten uit het de traditionele KM systeem, alleen hebben wij dat doorontwikkeld naar de maatstaven van deze tijd. En daarbij hebben we gekeken naar systemen die er werkelijk toe doen, die zich bewezen hebben:

• Panantukan (dirty boxing). Hier lees je meer over Pilipino boksen.

• Eskrima mes- en stokvechten (je leert zowel de aanvallende- als de verdedigende zijde van het gevecht met wapens)

• Krabi Krabon. Een op wapens gebaseerde krijgskunst uit Thailand.

• Defence Lab (check ook deze site)

Krav Maga Hybrid is, zoals de naam al zegt, een hybride systeem. Waar het traditionele Krav Maga boksen en/of kickboksen als basis gebruikt hebben wij begrepen dat je er met ringsporten niet komt, zou de nood aan de man komen. Tijdens onze reguliere trainingen bekwamen we ons daarom onder meer in Pilipino Martial Arts (FMA), Muay Boran en Defence Lab. FMA - een systeem dat van stok-, mes- en ongewapend vechten (ook Panantukan of dirty boxing genoemd) een eenheid heeft gemaakt - vormt de basis van Krav Maga Hybrid. Het maakt het totale systeem gemakkelijk om aan te leren.

Krav Maga Hybrid

Panantukan of dirty boxing is een close-combat gevechtssysteem en is ook bekend als "straat boksen", "pangamot" en "total fight". Alleen de wetten van de straat gelden en dat betekent dat er helemaal geen regels zijn: alles is toegestaan. Het is een gevechtssysteem dat gericht is op maximale efficiëntie. In tegenstelling tot het "normale" competitief boksen en kickboksen, gebruikt men in het Dirty Boxing het hele lichaam als wapen. Het is realistisch, hard, snel en effectief. Dirty Boxing is tevens een fantastische aanvulling op alle andere vechtkunsten.

Filipino Martial Arts is een integraal onderdeel van Krav Maga Hybrid