English


Filipino Martial ArtsOp zoek naar iets nieuws? Een nieuwe sport? Een nieuwe uitdaging?

Probeer Eskrima. Eskrima is een wapengebaseerde sport uit de Filipijnen. Trainen in de Filippijnse vechtkunsten is uitdagend en verbetert focus, zelfvertrouwen en niveau van fitheid.

De vaardigheden die je leert in Eskrima zijn gemakkelijk overdraagbaar naar jouw eigen sport of zelfverdedigingssysteem, naar geïmproviseerde wapens en naar het ongewapende gevecht.

Filipijnse gevechtskunsten zijn zowel een praktische methode van zelfverdediging als een vechtsport.

div.panel-body(style="background-color: #030303;")

Eskrima, Kali en Arnis zijn de verzamelnamen van de Filipijnse krijgskunsten, eeuwen geleden ontstaan en zich voortdurend ontwikkeld voor en door hun functie in perioden van crisis. Eskrima leert de beoefenaar gewapend en ongewapend te vechten en zich te verdedigen.

Eskrima is een systeem, geen verzameling techiekjes maar een krijgskunst met een zorgvuldig uitgekiende opbouw die je in staat stelt de principes van het gewapende gevecht door te trekken naar ongewapende zelfverdediging.

Specifieke Eskrima oefeningen ontwikkelen een buitengewone coördinatie, souplesse, beweeglijkheid en gratie. Aangezien de wapens verlengstukken van de armen zijn kun je deze technieken net zo gemakkelijk in het ongewapend gevecht toepassen.

Een van de sterkste punten van Eskrima is dat je het in elke andere martial art kunt integreren.

Het doel van de training is niet alleen fysieke weerbaarheid maar ook de ontwikkeling van zelfvertrouwen, stressbestendigheid en het bieden van de uitlaatklep waar iedereen wel eens behoefte aan heeft.

We trainen tweemaal per week op woensdag en vrijdag. 

Schipperplein 2 Almere-Centrum

Jazeker, maar we houden wel een minimumleeftijd aan van 16 jaar met toestemming van ouder/voogd etc.

Het unieke van onze methode is dat gewapend- en ongewapend vechten dezelfde skills vereisen.

En er is meer, behalve de noodzaak van zo'n training: je wordt fitter, sterker, ook gezonder. Niet alleen lichamelijk, ook mentaal. Je leert beslissingen te nemen in een split second en daardoor krijg je meer vertrouwen in jezelf.

Deelname aan de training werkt door in werk, privéleven, school, andere sporten etc. Vind je veiligheid - voor jezelf, je naasten - belangrijk?

Join us!!

De oorsprong van Eskrima
Van gewapend naar ongewapend
Filipino boxing
Balintawak

De oorsprong van Eskrima

Transitie gewapend naar ongewapend vechten

Panantukan: Filipino boxing, ook dirty boxing genaamd

Balintawak: close combat Eskrima